Norsk Folkemuseum

Da er Norsk Folkemuseum stedet du kan bryne deg på. Dette er et av de eldste friluftsmuseum i verden, og de har 155 bygninger som er en egen liten by. Du finner også en egen stavkirke som ble bygget ca. år 1200. I de forskjellige byggene kan du oppleve utstillinger som viser hvordan nordmenn levde før, gjennom folkekunst, folkedrakter, våpen, leketøy og andre historiske objekter.

Sommer

På sommeren er det mange spennende arrangement på Norsk Folkemuseum. Du kan oppleve lefsebakst og andre former for matlaging. Du kan være med på foring av dyrene eller kjøre med hest og kjerre. Er du interessert i gammelt håndverk og lysstøperi finnes det også her. Ellers arrangeres det også utstillinger, folkedans og andre aktiviteter.

Vinter

Så kommer vinteren og det betyr at du kan få oppleve god gammeldags julestemning på Norsk Folkemuseum. To helger i Desember arrangeres det julemarked hvor du kan besøke 100 markedsboder hvor du kan handle alt fra julepynt til røkelse og tekstiler. Fra verksted og bakeri kommer det tradisjonsrike retter og produkter. Hele friluftsmuseet er pyntet og du kan se de julepyntede stuene slik de feiret før.