Nobels Fredssenter

Har man interesse av å følge med på det som foregår ute i verden er dette et perfekt museum. Her lærer du på informativt og interaktivt vis om Alfred Nobel og hans fredspris, samt de forskjellige fredsprisvinnerne og deres arbeid.

Det som er spesielt med Nobels fredssenter er at de arbeider ikke bare med kultur, de arbeider også med politikk og de er internasjonalt anerkjent for satsing på interaktive utstillinger og dokumentar fotografi. De har faste utstillinger som gir deg kunnskap om og innsikt i verden, krig, fred og konfliktløsning gjennom spennende omvisninger, filmer og foredrag. De ønsker at de som besøker museet skal reflektere over, debattere og engasjere seg i verdenssamfunnet.

Det finnes også spennende aktiviteter for barn, selv om utstillingene og problematikken kan oppleves som veldig voksen. Barn kan oppleve mye på Nobels Fredssenter. Det finnes blant annet en aktivitet som kalles «Fred og Toca Loca» som tar ca 30 minutter. Denne turen kan barna gå sammen med voksne og lære mye på veien.

Verdt å merke seg at museet har enkelte gratisdager gjennom hele året, og 2 hele uker de to siste ukene i desember.