Historisk sus i Oslo

Oslo er en by i et område med masse historie, og vi har vært veldig flinke til å ta godt vare på den. Derfor er det også noe vi med stolthet viser frem på våre mange museer i Oslo.

Historisk Museum

Her finner du landets største samling av gjenstander fra middelalderen og forhistorisk tid. Selve bygningen er en studie i seg selv ettersom den er bygget i Jugendstil. Museet er en del av Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo og Vikingskipshuset på Bygdøy går også inn under dette. På museet finner du ellers Etnografisk museum, Myntkabinettet og Oldsaksamlingen.

Vikingskipshuset på Bygdøy

Etter tv-serien Vikings er det mer populært enn noen sinne med vikinger og det betyr at mange vil reise der de kan lære mer om nettopp vikinger. Dette museet har verdens eldste vikingskip utstilt. Du får også se verdens eneste vogn fra vikingtiden og andre gravgaver som også ble funnet ved Oseberg, Gokstad og Tune.

Norsk Folkemuseum

Folkemuseet på Bygdøy består av ikke mindre enn 155 bygninger som ligger i en egen liten by, sammen med en egen liten stavkirke. Når du beveger deg rundt og inn i bygningene vil du bli kjent med folkedrakter, norsk kultur, samisk kultur, våpen, leker, og så utrolig mye mer. Det er som å reise tilbake i tid. Det er mange faste arrangement hvert år.

Akershus Festning

Dette er et av de mest spennende bygg i Oslo, med spennende historie som følger med. Du kan faktisk bruke en hel dag på å gå rundt i dette området her. Området brukes til forskjellige kulturarrangement, offentlige middager og andre spennende arrangement. Du kan få guidede turer, eller gå rundt å utforske festningen selv.