Frognerparken

De fleste som reiser til Oslo, inklusive Jessica Biel, tar utallige bilder i Frognerparken. Det skapte overskrifter i Norge da Biel la ut bilder fra sitt besøk i Frognerparken sist Justin Timberlake holdt konsert i Norge. Men Frognerparken er så mye mer enn en park.

Frognerbadet

Hver sommer åpner Frognerbadet sine dører og byens befolkning nyter lange dager ved bassengkantene omgitt av den grønne Frognerparken.

Vigelandsparken

Er ikke dette Frognerparken? Nei, Vigelandsparken er en del av Frognerparken. Hvert år besøker 1 million mennesker denne parken med 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland. Noen av de mest kjente er Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Vigeland tegnet også selve parken selv.

Vigeland museet

Dette museet ligger i det som var Gustav Vigeland sin bolig og atelier. Her finner du hans portretter, monumenter, gipsmodeller og hans tidligere arbeider. Her kan du lære alt om hans kunstneriske prosesser.

I 3 etasjen i samme bygget, finner du den leiligheten som Vigeland bodde i fra 1924 til han døde i 1943. Den er helt restaurert og ser ut akkurat som den gjorde da Vigeland levde der. Han designet selv mye av interiøret i leiligheten.